In de pers

Elke zaak is binnen 20 jaar een softwarebedrijf

IP-telefonie, Cloud Computing, Applicaties, Internet of things, Bring your own device. Stuk voor stuk woorden die bij organisaties tegenwoordig in hoog tempo over de vergadertafel vliegen. Wat betekenen al die snelle ICT-ontwikkelingen voor een organisatie? Zoveel is zeker: alleen organisaties die zich weten aan te passen, overleven. Het is meteen ook de boodschap van het seminar ‘ICT verandert razendsnel, hoe verandert uw organisatie mee?’

Zo’n honderd ondernemers en IT-professionals hebben de weg gevonden naar het pittoreske Château Neercanne. Het thema ‘snelle veranderingen in de ICT’ spreekt duidelijk aan, maar de mogelijkheid om in een honderd procent elektrisch aangedreven Tesla te rijden is natuurlijk mooi meegenomen.
„Gas geven we hier niet, we drukken het acceleratiepedaal in”, legt een verkoper uit. Vervolgens worden per keer drie ondernemers in 4,2 seconden geruisloos naar honderd kilometer per uur gelanceerd. „Een grandioze ervaring”, roept een advocaat na een ritje.

Veranderen zaken in de auto-industrie al in hoog tempo, in de ICT gaat het nóg harder. Deelnemers aan het seminar beseffen dat ze die boot niet mogen missen. Tegelijkertijd moeten er keuzes worden gemaakt, want je kunt niet als een wildeman op elke trend inspelen.
Zorgorganisatie Vivantes (900 werknemers) kiest bijvoorbeeld voor operational excellence en heeft vervolgens haar ICT aan die doelstelling aangepast. „Alle werkplekken zitten tegenwoordig grotendeels in de cloud en zijn zoveel mogelijk gestandaardiseerd”, vertelt ICT-manager Lars Schiltmans. “Iedereen werkt met dezelfde programma’s. Ook is er gekozen voor IP-telefonie en beschikken we over dashboards waarop met kengetallen bij vrijwel elke beslissing kan worden gemonitord wat het kost en oplevert.”

Tijdens deze bijeenkomst van The Computer Company (TCC) blijkt dat cloud computing bij grote bedrijven doorbreekt. „Grote voordeel is de hoge mate van schaalbaarheid”, legt directeur Edward Goessens van TCC uit. „Wie in de cloud opereert, kan binnen een minuut een server of mailbox erbij prikken of juist met een druk op de
knop de capaciteit verminderen. Je kunt het vergelijken met je elektriciteitsleverancier: je betaalt alleen voor de software en opslagcapaciteit die je daadwerkelijk verbruikt.” Het financiële voordeel van cloud computing is voor kleinere bedrijven vooralsnog minder interessant.


© Copyright 2015 Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad.
Het auteursrecht, ook ten aanzien van artikel 15 AW, wordt uitdrukkelijk voorbehouden. Dinsdag, 31 maart 2015.

Lees ook deze actualiteiten, must reads, publicaties en evenementen

Nieuws

TCC neemt JDS bedrijfsautomatisering over en versterkt positie in Zuid-Nederland

Op 2 januari 2024 heeft TCC smart IT solutions het Venrayse JDS bedrijfsautomatisering overgenomen. Met deze overname wordt ingezet op bedrijfsgroei en versterking van de positie in Zuid-Nederland.
Must read

Het belang van back-ups

Het regelmatig maken en opslaan van (offline) back-ups is cruciaal voor de digitale veiligheid van jouw organisatie. Check alles over back-ups in dit artikel.
Nieuws

Word jij onze nieuwe sterspeler?

Bij TCC zijn we op zoek naar nieuwe sterspeler die onze posities komen versterken. Heb jij interesse? Lees dan vooral even verder!
Nieuws

Cyber Resilience Castle: A-team Edition op 10 oktober

Op dinsdag 10 oktober vindt de tweede editie van Cyber Resilience Castle plaats tussen de muren van Château Neercanne. Kom ook en leer alle nieuwigheden over Cyber Resilience en Security.
Nieuws

TCC The Computer Company en Perfection gaan samen verder als TCC smart IT solutions

Per 1 april 2023 fuseren TCC The Computer Company en Perfection Automatiseringen. Ook wordt de vernieuwde identiteit geïntroduceerd.

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Deze website maakt gebruik van cookies.