Nieuws

The one where the entire country is in lockdown…


Een lockdown is ingrijpend, zeker met de feestdagen voor de deur. Vele bedrijven en zijn medewerkers voelen hier snel de impact van. Maar bij TCC The Computer Company doen we ons uiterste best de motivatie erin te houden. Nu het coronavirus ons sociale leven op pauze zet, zoeken we alternatieve manieren om het ritme te bewaren.


Zo zijn dit enkele tips voor jou om deze lockdown makkelijker door te komen:


1. Wisselwerk ook thuis

Een berg was die bijna geen competitie meer is met de Mount Everest, kinderen die op een of andere manier niet moe raken, de stapel afwas die zich ondertussen over het aanrecht heeft uitgebreid,… . Waar vind je in godsnaam nog motivatie en focus om thuis te werken?

Vele doen een (vaak gefaalde) poging zich af te zonderen naar een bureau voor de hele dag, anderen verliezen het werk uit het oog door de grote afleidingen rondom zich. Tip: verplaats je werkstation, ook thuis. Zo kan je bijvoorbeeld het keukenaanrecht als sta-bureau gebruiken. Telefoontje plegen of een collega opbellen? Ontdek elke hoek in je huis door even rond te wandelen!

Geefje kinderen bezigheden, zodat jij focustijd hebt. Denk hierbij aan leuke klusjes zoals de hond uitlaten of makkelijke huishoudtaken. Te koud voor buitenspelen? We kunnen er niet meer omheen, omarm de technologie! Zet je kids achter de computer of tv. Prima een tekenfilmpje dat even afleidt. Zo kun jij rustig een call in. Wil je ze echt aan de buis gekluisterd hebben, geef ze dan iets educatiefs! Zo sla je 2 vliegen in 1 klap.

2. Beweeg. ’t Is makkelijker dan je denkt

8u55 rinkelt je alarm, je doet de moeite niet meer om netjes achter je laptop te kruipen en verder dan de afstand tussen je bed en bureau wandel je niet meer.

Een lockdown doet geen wonderen voor de motivatie om in beweging te blijven, maar gezond blijven in deze tijden is toch makkelijker dan je denkt!

Het winterseizoen is gestart, de kerstverlichting is in volle glorie. Loop eens rond in je wijk en beoordeel de kerstversiering op 10 als een leuke bezigheid. Natuurlijk staat niet iedereen te springen om een wandeling te maken wanneer het vrieskou is buiten. Dat is echter geen excuus om niet te bewegen, want zelfs thuis zijn die 10 000 stappen binnen ‘voet’bereik. Wissel de pauze op de bank in voor een korte beweegpauze. Ga bijvoorbeeld helemaal los op je favoriete nummer terwijl je enkele huishoudelijke taken afwerkt.

Wees creatief met je pauzes! Geen inspiratie? Google en de social media die je dagelijks gebruikt loopt over van de ideetjes!

3. Blijf sociaal

Geen restaurants meer open voor een etentje, zelfs geen vrijdagmiddag borrels meer op de werkvloer. Sociaal blijven terwijl we verplaatsingen moeten beperken en samenkomsten vermijden: het kan! Laat je creativiteit de vrije loop gaan. Organiseer work-outs met je vrienden, doe een online spelavond met je gezin of online,… . Kortom, gebruik de geavanceerde technologie die in de laatste jaren snel ontwikkeld is voor deze instanties.

Liever geen zin om achter je scherm te blijven zitten? Trek de keuken in, open een goed boek of nog toepasselijker, pak cadeautjes in en schrijf leuke kaartjes voor de feestdagen. Geen keukenprinses of zijn boeken niet helemaal jouw ding? Ga eens langs bij de buren of neem de telefoon op en check hoe het gaat met je familie. Zorg voor jezelf én voor elkaar!

4. Wees lief voor jezelf

De pers laat links en rechts informatie los over de lockdown en dit veroorzaakt zijn (on)nodige portie opschudding. Non-stop het nieuws checken is dus geen oplossing, maar weet dat je angstig voelen niet abnormaal is. Geef je hoofd rust en wees niet te streng voor jezelf. Zitten je kinderen wat langer achter hun scherm of heb je net hersenloos een hele zak chips leeg gegeten? Dat maakt je niet meteen een slechte ouder of een ongezond persoon.

Wees niet te streng voor jezelf. Als je kind een keer wat langer achter z’n schermpje mag, ben je echt niet meteen een slechte ouder. En dat je minder productief bent dan normaal, zal iedereen begrijpen. Neem voldoende pauzes en gun jezelf dat kopje thee in de zon, kruip met een boek op de bank of maak een puzzel. Praat over wat er gebeurt met vrienden en familie, lucht je hart, maar praat daarna over andere positieve dingen. Deel bijvoorbeeld de tips die je net las. Anderen hebben er vast ook iets aan. Sharing is caring! 

Lees ook deze actualiteiten, must reads, publicaties en evenementen

Nieuws

FAD automatisering sluit zich aan bij TCC smart IT solutions

Op 18 juni 2024 heeft FAD automatisering zich aangesloten bij TCC smart IT solutions. Een belangrijke stap om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren. Het volledige FAD-team sluit zich aan bij TCC.
Must read

Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

Met de digitale werkplek van Workspace 365 werken jouw medewerkers efficiënter en productiever. Zo kun je wel 15 à 30 minuten per dag per medewerker besparen. Lees er alles over in de whitepaper.
Nieuws

TCC neemt JDS bedrijfsautomatisering over en versterkt positie in Zuid-Nederland

Op 2 januari 2024 heeft TCC smart IT solutions het Venrayse JDS bedrijfsautomatisering overgenomen. Met deze overname wordt ingezet op bedrijfsgroei en versterking van de positie in Zuid-Nederland.
Must read

Het belang van back-ups

Het regelmatig maken en opslaan van (offline) back-ups is cruciaal voor de digitale veiligheid van jouw organisatie. Check alles over back-ups in dit artikel.
Nieuws

Word jij onze nieuwe sterspeler?

Bij TCC zijn we op zoek naar nieuwe sterspeler die onze posities komen versterken. Heb jij interesse? Lees dan vooral even verder!

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

whitepaper

Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

Met Workspace 365 vereenvoudig je de digitale werkplek zodat jouw medewerkers 30 minuten per dag kunnen besparen. Meer weten? Lees de whitepaper!

    Mocht je de e-mail na aanvraag niet ontvangen, neem dan contact op.

    Geen zin om te lezen?

    Op donderdag 20 juni (11.00 uur) organiseren TCC smart IT solutions en Workspace 365 gezamenlijk een webinar.

    In dit webinar kom jij te weten hoe je met behulp van de vereenvoudigde digitale werkplek van Workspace 365 jouw medewerkers tot wel 30 minuten per dag kunt laten besparen.

    Deze website maakt gebruik van cookies.