Nieuws

The one where the entire country is in lockdown…


Een lockdown is ingrijpend, zeker met de feestdagen voor de deur. Vele bedrijven en zijn medewerkers voelen hier snel de impact van. Maar bij TCC The Computer Company doen we ons uiterste best de motivatie erin te houden. Nu het coronavirus ons sociale leven op pauze zet, zoeken we alternatieve manieren om het ritme te bewaren.


Zo zijn dit enkele tips voor jou om deze lockdown makkelijker door te komen:


1. Wisselwerk ook thuis

Een berg was die bijna geen competitie meer is met de Mount Everest, kinderen die op een of andere manier niet moe raken, de stapel afwas die zich ondertussen over het aanrecht heeft uitgebreid,… . Waar vind je in godsnaam nog motivatie en focus om thuis te werken?

Vele doen een (vaak gefaalde) poging zich af te zonderen naar een bureau voor de hele dag, anderen verliezen het werk uit het oog door de grote afleidingen rondom zich. Tip: verplaats je werkstation, ook thuis. Zo kan je bijvoorbeeld het keukenaanrecht als sta-bureau gebruiken. Telefoontje plegen of een collega opbellen? Ontdek elke hoek in je huis door even rond te wandelen!

Geefje kinderen bezigheden, zodat jij focustijd hebt. Denk hierbij aan leuke klusjes zoals de hond uitlaten of makkelijke huishoudtaken. Te koud voor buitenspelen? We kunnen er niet meer omheen, omarm de technologie! Zet je kids achter de computer of tv. Prima een tekenfilmpje dat even afleidt. Zo kun jij rustig een call in. Wil je ze echt aan de buis gekluisterd hebben, geef ze dan iets educatiefs! Zo sla je 2 vliegen in 1 klap.

2. Beweeg. ’t Is makkelijker dan je denkt

8u55 rinkelt je alarm, je doet de moeite niet meer om netjes achter je laptop te kruipen en verder dan de afstand tussen je bed en bureau wandel je niet meer.

Een lockdown doet geen wonderen voor de motivatie om in beweging te blijven, maar gezond blijven in deze tijden is toch makkelijker dan je denkt!

Het winterseizoen is gestart, de kerstverlichting is in volle glorie. Loop eens rond in je wijk en beoordeel de kerstversiering op 10 als een leuke bezigheid. Natuurlijk staat niet iedereen te springen om een wandeling te maken wanneer het vrieskou is buiten. Dat is echter geen excuus om niet te bewegen, want zelfs thuis zijn die 10 000 stappen binnen ‘voet’bereik. Wissel de pauze op de bank in voor een korte beweegpauze. Ga bijvoorbeeld helemaal los op je favoriete nummer terwijl je enkele huishoudelijke taken afwerkt.

Wees creatief met je pauzes! Geen inspiratie? Google en de social media die je dagelijks gebruikt loopt over van de ideetjes!

3. Blijf sociaal

Geen restaurants meer open voor een etentje, zelfs geen vrijdagmiddag borrels meer op de werkvloer. Sociaal blijven terwijl we verplaatsingen moeten beperken en samenkomsten vermijden: het kan! Laat je creativiteit de vrije loop gaan. Organiseer work-outs met je vrienden, doe een online spelavond met je gezin of online,… . Kortom, gebruik de geavanceerde technologie die in de laatste jaren snel ontwikkeld is voor deze instanties.

Liever geen zin om achter je scherm te blijven zitten? Trek de keuken in, open een goed boek of nog toepasselijker, pak cadeautjes in en schrijf leuke kaartjes voor de feestdagen. Geen keukenprinses of zijn boeken niet helemaal jouw ding? Ga eens langs bij de buren of neem de telefoon op en check hoe het gaat met je familie. Zorg voor jezelf én voor elkaar!

4. Wees lief voor jezelf

De pers laat links en rechts informatie los over de lockdown en dit veroorzaakt zijn (on)nodige portie opschudding. Non-stop het nieuws checken is dus geen oplossing, maar weet dat je angstig voelen niet abnormaal is. Geef je hoofd rust en wees niet te streng voor jezelf. Zitten je kinderen wat langer achter hun scherm of heb je net hersenloos een hele zak chips leeg gegeten? Dat maakt je niet meteen een slechte ouder of een ongezond persoon.

Wees niet te streng voor jezelf. Als je kind een keer wat langer achter z’n schermpje mag, ben je echt niet meteen een slechte ouder. En dat je minder productief bent dan normaal, zal iedereen begrijpen. Neem voldoende pauzes en gun jezelf dat kopje thee in de zon, kruip met een boek op de bank of maak een puzzel. Praat over wat er gebeurt met vrienden en familie, lucht je hart, maar praat daarna over andere positieve dingen. Deel bijvoorbeeld de tips die je net las. Anderen hebben er vast ook iets aan. Sharing is caring! 

Lees ook deze actualiteiten, must reads, publicaties en evenementen

Nieuws

TCC The Computer Company en Perfection gaan samen verder als TCC smart IT solutions

Per 1 april 2023 fuseren TCC The Computer Company en Perfection Automatiseringen. Ook wordt de vernieuwde identiteit geïntroduceerd.
Must read

Hybride & veilig werken binnen het MKB – download de whitepaper

De opmars van het hybride werken brengt, naast de vele voordelen, ook beveiligingsrisico's met zich mee. In de whitepaper lees je hoe je hier mee om kunt gaan!
Nieuws

Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows Server 2012

Per 10 oktober 2023 stopt Microsoft met de extended support van Windows Server 2012 (R2). Vanaf deze datum zullen geen nieuwe beveiligingsupdates meer beschikbaar worden.
Must read

Een veilig netwerk door de ogen van Loek: Cisco Secure Client ‘Anytime Anywhere’

Met de Secure Client van Cisco beheer je de beveiliging van het netwerk vanuit een centraal punt. Loek vertelt je meer!
Nieuws

Van OSTicket naar Autotask

Op 6 december hebben we het ticketsysteem OSTicket definitief ingeruild voor de PSA software van Autotask. Zo optimaliseren we onze dienstverlening.

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Lees de gratis whitepaper
'Hybride & veilig werken binnen het MKB'

    Deze website maakt gebruik van cookies.