Case

Meer functionaliteit voor LLTB door Exact Software

“LLTB is al sinds jaar en dag Exact gebruiker. De salarisadministratie gebeurt via Exact Globe en de financiële administratie gebeurde via Exact Financials. Vanwege het feit dat Exact Financials een nieuwe versie op de markt bracht heeft LLTB zich georiënteerd op een nieuwe versie van Exact Financials. Daar Exact Globe meer dan voldoende functionaliteit biedt voor LLTB heeft TCC geadviseerd om Exact Globe ook in te gaan zetten voor de financiële administratie. Na zorgvuldige afweging en een uitgebreid onderzoek naar de functionaliteiten i.s.m. Exact heeft LLTB besloten om te kiezen voor Exact Globe in combinatie met Exact Synergy Enterprise. De beslissing viel in december 2014”, aldus Francois Janssen, consultant van TCC.

Een efficiency-slag naar digitale workflow

De implementatie bestond uit diverse fasen waarbij iedere fase nauwgezet intern en extern is ingebed in de organisatie.

  • Overleg, interviews en presentaties
  • Offertetraject en leverancierskeuze
  • Migratie Exact Financials
  • Exact Globe en rapportages
  • Implementatie ScanSys

“Het was een geweldige uitdaging om te zorgen dat in januari alle 14 administraties (met ca. 100 medewerkers in de gehele organisatie) gemigreerd werden en live konden gaan. We maken hiermee een gedegen efficiency-slag naar digitale workflow en een geïntegreerd facturatie-systeem op basis van kritische presentatie indicatoren (KPI’s)”, aldus Bas Boots (LLTB). Inmiddels heeft LLTB doorgepakt om ook de rest van de organisatie te automatiseren. Na zorgvuldige afweging is de implementatie van gestart Qlikview en ScanSys. Door pro-actief meedenken over organisatieontwikkelingen en automatisering werd de implementatie succesvol afgerond.

Rearview shot of an handsome male farmer and his two kids on their farm
IT-professionals

“Vanuit TCC is een team van professionals actief en verantwoordelijk voor LLTB. TCC wil haar klanten helpen om hun organisatie te verbeteren door slimme automatiseringsoplossingen in te zetten. Naar ons gevoel is dat bij LLTB uitstekend gelukt. Door de inzet van Exact Globe is de financiële verwerking van gegevens een stuk gemakkelijker geworden. Ook omdat de salarisadministratie en de financiële administratie nu in een oplossing zitten.” – aldus Edward Goessens, CEO TCC.

Bas Boots van LLTB geeft hieraan als toevoeging: “de samenwerking verliep bijzonder prettig, mede omdat er oplossingsgericht nagedacht wordt. TCC leeft zich uitstekend in naargelang onze wensen. Hierdoor boekten we doorslaggevend succes. Groot voordeel is dat we nu gerichte werkprocessen geautomatiseerd hebben door het scannen via ScanSys en Exact Synergy voor de digitale workflow”.

Limburgse roots

“De LLTB zet zich in Limburg breed in voor agrarische bedrijven. Naast netwerken en vakgroepen zijn thema’s bijvoorbeeld ook Provinciaal beleid en veiligheid. De LLTB heeft haar roots al sinds 1896 in Limburg”, aldus Bas Boots. TCC komt ook uit Limburg en zet zich niet alleen in voor bedrijven, maar heeft ook oog voor het op de kaart zetten van Limburg. Veel Limburgse initiatieven zijn vanuit TCC ondersteund.

TCC en LLTB versterkten samen het Limburgse karakter door beide actief te zijn in het Limburgse bedrijfsleven.

– Edward Goessens, CEO TCC

Over LLTB

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB, dé Limburgse Agrarische Werkgeversorganisatie) is opgericht in 1896 en is gevestigd in het Ondernemersplein Limburg te Roermond. “De agrarische sector kijkt steeds meer naar de wensen van de samenleving op het gebied van bijvoorbeeld dierenwelzijn, hygiëne, meststoffen, gezonde en veilige voeding, arbeidsomstandigheden en landschapsbeheer. Om goed te kunnen functioneren moeten agrarische ondernemers zich van hun maatschappelijke positie bewust zijn. Zij moeten beantwoorden aan wat de samenleving van hen vraagt, maar anderzijds moet de samenleving ook begrijpen wat hen beweegt”, aldus Bas Boots, group controller LLTB. De LLTB werkt nauw samen met haar zusterorganisaties LTO Noord en ZLTO in het koepelverband LTO. Dit samenwerkingsverband vertegenwoordigt bijna 50.000 agrarische ondernemers en het maakt zich sterk voor hun maatschappelijke en economische positie. Belangenbehartiging op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Het samenwerkingsverband Ondernemend Limburg is ontstaan tussen LWV, MKB en LLTB.

Onze klant

Onze oplossingen

Exact Bedrijfssoftware

Waarmee kan ik je helpen?

Harmen Schipper

Key Account Manager

Waarom TCC?

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Deze website maakt gebruik van cookies.