Case

TCC maakt Stinis dataproof dankzij HPE Primera

Elke organisatie heeft workloads die essentieel zijn voor het bedrijf. Ze vormen de sleutel tot innovatie en voorsprong, hetgeen uiteindelijk de status quo doorbreekt. Zo ook voor Stinis, dat spreaders en aangepaste hefapparatuur voor de containerbehandeling in havens ontwerpt, fabriceert en onderhoud. De hoeveelheid data die het bedrijf produceert, kende de afgelopen jaren een sterke groei. Daardoor vereisten de serversystemen steeds meer compute- en opslagcapaciteit.
Dankzij een jarenlange vertrouwensrelatie met TCC, voldeden de serversystemen in zowel Nederland als Singapore zeer snel aan de huidige eisen. Zo kan Stinis ook in de komende jaren hun groeiende data faciliteren.

Futureproof dankzij gedegen dataopslag en…

Engineeringdocumenten, tekeningen, berekeningen, analyses, maar ook Office-documenten, video’s en foto’s. Het ontwerpen, produceren en onderhouden van spreaders produceert heel wat data. Zoveel zelfs, dat Stinis iedere 3 à 4 jaar een verdubbeling ziet.
Mathieu de Vries, hoofd IT en Project Engineer bij Stinis: “Toen we in 1970 begonnen met het produceren van de eerste containerspreaders, waren de kranen heel anders. Er waren veel minder containers en de schepen waren kleiner. Die containeroverslag is vanuit het verleden steeds meer gegroeid. Stinis volgde, door nieuwe producten te ontwikkelen en dus ook meer data te produceren. Zo zijn we in 1998 begonnen met 100 MB op onze server en was dat 2 jaar later al 1GB. In 2019 zaten we aan een capaciteit van 12 TB en hadden we onze hele serveromgeving hierop ingericht inclusief back-up, opslag en Virtual Machines. Omdat we de storage niet meer konden uitbreiden en de back-up niet snel genoeg ging, moesten we op zoek naar een degelijke lange termijn oplossing en zijn we met TCC aan de slag gegaan om ook in de toekomst onze data onder te kunnen brengen”.

“HPE Primera biedt ons vandaag de biedt ons vandaag de flexibiliteit van de cloud en legt de lat hoger voor wat betreft veerkracht en prestaties, zodat er compromisloos kan worden geïnnoveerd”

– Mathieu de Vries, hoofd IT en Project Engineer bij Stinis
… gefundeerd vertrouwen

Engineeringdocumenten, tekeningen, berekeningen, TCC is reeds 26 jaar de vertrouwde partner van Stinis en kent het bedrijf door en door. “TCC is vertrouwd met onze geschiedenis en kent onze processen als geen ander. Ze leven zich in onze situatie in en weten waarom wij in het verleden bepaalde beslissingen hebben gemaakt. Overstappen op een andere partij zou een downgrade betekenen en was voor ons dus geen optie. We hebben een oerdegelijke relatie opgebouwd, die voor een groot deel is gebaseerd op vertrouwen en dat gooi je niet zomaar weg. Toen TCC HPE Primera voorstelde als oplossing voor ons dataopslag probleem, hebben we dan ook geen moment getwijfeld en deze geïnstalleerd in onze beide vestigingen”, aldus de Vries.

Bron: HPE
HPE Primera to the rescue


“Bij onze toenmalige opslag liepen we tegen de limieten aan. Daar genereerden we gegevens sneller dan we ze weg konden schrijven en dat ervaarden onze gebruikers als negatief. Vervolgens zijn we met TCC gaan bekijken hoe snel die datagroei dan wel niet was. Hoeveel neemt die toe per maand? Wat zal er in de toekomst gebeuren? Zal het dan sneller gaan? Op basis van deze berekeningen wisten we ongeveer met hoeveel datagroei we in de volgende jaren zouden geconfronteerd worden en wisten we zeker dat we met HPE Primera de juiste oplossing in handen hadden.”


“HPE Primera is gebouwd met bewezen veerkracht en biedt directe toegang tot onze data. En dat met een storage die binnen enkele minuten is opgezet, transparant wordt geüpgraded en as-a-service wordt geleverd. Bovendien zorgt het voor snelle en altijd beschikbare opslag voor alle bedrijfskritische applicaties. En doet HPE er een 100% beschikbaarheidsgarantie bij. Stuk voor stuk specificaties waar we naar op zoek waren”, aldus de Vries.

Downtime elimineren


HPE Primera helpt Stinis ook downtime te voorkomen. Zo wordt de beschikbaarheid van data te allen tijde behouden en worden voorspelbare prestaties geleverd. Daarnaast beschermt de intelligente en geavanceerde software ook tegen datacorruptie, waardoor end-to-end data-integriteit wordt geboden. In tegenstelling tot traditionele storage, maakt HPE Primera ook gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om storingen in zowel storage, servers en virtual machines te voorspellen en te voorkomen.
“Wij wilden van tevoren gewaarschuwd worden als er iets
fout zou gaan met onze storage. We doen immers heel veel aan datasynchronisatie tussen de locaties in Nederland en Singapore en dat betekent dat de uptime van de storage 99% moet zijn.

Met HPE Primera is de hele storage redundant ontworpen. Dat betekent dat er bijvoorbeeld op halve kracht doorgewerkt wordt en er ondertussen componenten vervangen worden. Gaat er een harde schijf of een ‘controler’ stuk, dan wordt deze zonder downtime vervangen. Bovendien stuurt HPE een monteur langs wanneer een dergelijke technische ingreep te moeilijk blijkt. Een belofte die heel wat gemoedsrust biedt,” zegt de Vries.

Langdurige samenwerking werpt vruchten af


Terwijl HPE zorgde voor een degelijke configuratie van de serveromgeving, zorgde TCC dat alles hier perfect op aansloot. De Vries: “Een nieuwe serveromgeving uitbouwen is één ding, maar een serveromgeving opzetten waar je mee kan werken, is een andere zaak. Gelukkig kon ik voor alle technische ins en outs altijd op TCC rekenen. Zo ook voor het regelen van de back-up en het toewijzen van data aan een geschikte plaats. Onze gebruikers hebben nooit in de gaten gehad dat ze van een oud systeem naar HPE Primera gingen en dat is uiteindelijk het ultieme doel. We kunnen opnieuw vooruitkijken en zijn klaar voor de toekomst.

“Met HPE Primera is de hele storage redundant ontworpen. Dat betekend ook dat er op halve kracht door gewerkt kan worden en er ondertussen componenten vervangen kunnen worden.”

– Mathieu de Vries, hoofd IT en Project Engineer bij Stinis

Wat brengt de toekomst?

Stinis is momenteel volop bezig met ‘servitization’: het koppelen van goederen aan een bepaalde dienstverlening. Daarmee weerspiegelen zij de trend naar een dienstverlenende samenleving. “Binnenkort willen we in samenwerking met TCC onze klanten software en dataanalyse aanbieden. Dat betekent dat we gegevens eerst in een cloud opslaan, daar analyseren en dan die gegevens naar onze eigen serveromgeving halen. Op die manier bieden we onze klanten optimaal inzicht in hun producten en verhogen ze de productiviteit. En de extra data die door deze service wordt gegenereerd, wordt eenvoudig gefaciliteerd door onze futureproof serveromgeving,” besluit de Vries.

Onze klant

Onze oplossingen

Werken in de cloud

Waarmee kan ik je helpen?

Eva Ziedses Des Plantes

Senior Sales Specialist

Waarom TCC?

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

whitepaper

Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

Met Workspace 365 vereenvoudig je de digitale werkplek zodat jouw medewerkers 30 minuten per dag kunnen besparen. Meer weten? Lees de whitepaper!

    Mocht je de e-mail na aanvraag niet ontvangen, neem dan contact op.

    Geen zin om te lezen?

    Op donderdag 20 juni (11.00 uur) organiseren TCC smart IT solutions en Workspace 365 gezamenlijk een webinar.

    In dit webinar kom jij te weten hoe je met behulp van de vereenvoudigde digitale werkplek van Workspace 365 jouw medewerkers tot wel 30 minuten per dag kunt laten besparen.

    Deze website maakt gebruik van cookies.