Nieuws

Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows Server 2012

Per 10 oktober 2023 zal Microsoft stoppen met de extended support van Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2. Vanaf die datum zullen er geen nieuwe beveiligingsupdates meer worden doorgevoerd.

Microsoft is in 2018 al gestopt met de reguliere ondersteuning van Windows Server 2012. In de tussentijd zijn er wel diverse beveiligingsupdates beschikbaar gekomen. Daar zal op 10 oktober dan toch een einde aan komen.

Er is echter nog een mogelijkheid om na die tijd alsnog 3 jaar lang beveiligingsupdates te ontvangen. Tegen betaling kun je gebruik maken van het ESU (Extended Security Updates) programma. Dit programma dien je per apparaat apart aan te schaffen.

En nu?

Indien jij nog beschikt over een Windows Server 2012 (R2), dien je een van de volgende acties te ondernemen:

 • Upgrade de huidige servers naar een versie die wel nog ondersteund wordt, bij voorkeur de meest recente versie: Windows Server 2022.
 • Schaf het ESU programma aan.
 • Migreer je databases en applicaties naar Azure VM, zodoende krijg je gratis toegang tot het ESU-programma.

Twijfel je over bovenstaande opties? Wij geven je graag een advies en onze specialisten komen dan ook graag met je in gesprek. Je kunt hiervoor contact opnemen.

De risico’s van end-of-life

Zodra een producent stopt met de ondersteuning van een product, levert dit direct risico’s op. Zo zullen nieuwe kwetsbaarheden niet meer verholpen worden omdat er geen updates meer worden uitgebracht. Bij producten die met het internet verbonden zijn, vergroot dit de aanvalskans. Daarnaast kan het zijn dat de producten niet meer kunnen samenwerken met andere producten, dit zijn zogenoemde compatibiliteitsproblemen.

Bij TCC staan we altijd open om vrijblijvend het gesprek aan te gaan wanneer producten end-of-life zijn. Neem hiervoor contact op met onze specialisten.

Lees ook deze actualiteiten, must reads, publicaties en evenementen

Nieuws

FAD automatisering sluit zich aan bij TCC smart IT solutions

Op 18 juni 2024 heeft FAD automatisering zich aangesloten bij TCC smart IT solutions. Een belangrijke stap om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren. Het volledige FAD-team sluit zich aan bij TCC.
Must read

Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

Met de digitale werkplek van Workspace 365 werken jouw medewerkers efficiënter en productiever. Zo kun je wel 15 à 30 minuten per dag per medewerker besparen. Lees er alles over in de whitepaper.
Nieuws

TCC neemt JDS bedrijfsautomatisering over en versterkt positie in Zuid-Nederland

Op 2 januari 2024 heeft TCC smart IT solutions het Venrayse JDS bedrijfsautomatisering overgenomen. Met deze overname wordt ingezet op bedrijfsgroei en versterking van de positie in Zuid-Nederland.
Must read

Het belang van back-ups

Het regelmatig maken en opslaan van (offline) back-ups is cruciaal voor de digitale veiligheid van jouw organisatie. Check alles over back-ups in dit artikel.
Nieuws

Word jij onze nieuwe sterspeler?

Bij TCC zijn we op zoek naar nieuwe sterspeler die onze posities komen versterken. Heb jij interesse? Lees dan vooral even verder!

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

whitepaper

Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

Met Workspace 365 vereenvoudig je de digitale werkplek zodat jouw medewerkers 30 minuten per dag kunnen besparen. Meer weten? Lees de whitepaper!

  Mocht je de e-mail na aanvraag niet ontvangen, neem dan contact op.

  Geen zin om te lezen?

  Op donderdag 20 juni (11.00 uur) organiseren TCC smart IT solutions en Workspace 365 gezamenlijk een webinar.

  In dit webinar kom jij te weten hoe je met behulp van de vereenvoudigde digitale werkplek van Workspace 365 jouw medewerkers tot wel 30 minuten per dag kunt laten besparen.

  Deze website maakt gebruik van cookies.