Nieuws

Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows Server 2012

Per 10 oktober 2023 zal Microsoft stoppen met de extended support van Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2. Vanaf die datum zullen er geen nieuwe beveiligingsupdates meer worden doorgevoerd.

Microsoft is in 2018 al gestopt met de reguliere ondersteuning van Windows Server 2012. In de tussentijd zijn er wel diverse beveiligingsupdates beschikbaar gekomen. Daar zal op 10 oktober dan toch een einde aan komen.

Er is echter nog een mogelijkheid om na die tijd alsnog 3 jaar lang beveiligingsupdates te ontvangen. Tegen betaling kun je gebruik maken van het ESU (Extended Security Updates) programma. Dit programma dien je per apparaat apart aan te schaffen.

En nu?

Indien jij nog beschikt over een Windows Server 2012 (R2), dien je een van de volgende acties te ondernemen:

  • Upgrade de huidige servers naar een versie die wel nog ondersteund wordt, bij voorkeur de meest recente versie: Windows Server 2022.
  • Schaf het ESU programma aan.
  • Migreer je databases en applicaties naar Azure VM, zodoende krijg je gratis toegang tot het ESU-programma.

Twijfel je over bovenstaande opties? Wij geven je graag een advies en onze specialisten komen dan ook graag met je in gesprek. Je kunt hiervoor contact opnemen.

De risico’s van end-of-life

Zodra een producent stopt met de ondersteuning van een product, levert dit direct risico’s op. Zo zullen nieuwe kwetsbaarheden niet meer verholpen worden omdat er geen updates meer worden uitgebracht. Bij producten die met het internet verbonden zijn, vergroot dit de aanvalskans. Daarnaast kan het zijn dat de producten niet meer kunnen samenwerken met andere producten, dit zijn zogenoemde compatibiliteitsproblemen.

Bij TCC staan we altijd open om vrijblijvend het gesprek aan te gaan wanneer producten end-of-life zijn. Neem hiervoor contact op met onze specialisten.

Lees ook deze actualiteiten, must reads, publicaties en evenementen

Nieuws

TCC The Computer Company en Perfection gaan samen verder als TCC smart IT solutions

Per 1 april 2023 fuseren TCC The Computer Company en Perfection Automatiseringen. Ook wordt de vernieuwde identiteit geïntroduceerd.
Must read

Hybride & veilig werken binnen het MKB – download de whitepaper

De opmars van het hybride werken brengt, naast de vele voordelen, ook beveiligingsrisico's met zich mee. In de whitepaper lees je hoe je hier mee om kunt gaan!
Must read

Een veilig netwerk door de ogen van Loek: Cisco Secure Client ‘Anytime Anywhere’

Met de Secure Client van Cisco beheer je de beveiliging van het netwerk vanuit een centraal punt. Loek vertelt je meer!
Nieuws

Van OSTicket naar Autotask

Op 6 december hebben we het ticketsysteem OSTicket definitief ingeruild voor de PSA software van Autotask. Zo optimaliseren we onze dienstverlening.
Must read

Een veilig netwerk door de ogen van Loek: De uitdagingen van netwerksegmentatie

Netwerksegmentatie is een essentieel onderdeel van een veilig netwerk. Het kent echter enkele uitdagingen. In dit artikel legt Loek uit hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Lees de gratis whitepaper
'Hybride & veilig werken binnen het MKB'

    Deze website maakt gebruik van cookies.