Onze oplossingen voor: Werken in de cloud

Hybride Cloud

Hybride Cloud

De hybride cloud wordt gezien als ‘best of both worlds’. Met deze oplossing creëer je een gemengde omgeving die bestaat uit on-premise, private cloud én public cloud. Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw organisatie profiteert van de voordelen van deze drie verschillende omgevingen.

Wat is de Hybride Cloud?

Een hybride cloud bestaat uit een combinatie van private cloud, public cloud (bijvoorbeeld Microsoft Azure) en on-premise. Dit betekent dat jouw data en/of applicaties verspreid worden over jouw eigen datacenter (on-premise), de public cloud en de private cloud.

Op basis van de kenmerken van bepaalde applicaties en data, kies je op welk platform je deze wil laten draaien. Is flexibiliteit belangrijk, zoals bij bijvoorbeeld e-mailapplicaties? Dan kun je het beste gebruik maken van de public cloud. Bevatten de applicaties bedrijfsgevoelige informatie? Kies er dan voor om deze applicaties te draaien in de private cloud of on-premise.

Door de drie platformen te combineren en soepel te laten samenwerken, profiteert de gehele organisatie van het gebruik van clouddiensten.

De voordelen van de Hybride Cloud

Hybrid Cloud biedt grotere flexibiliteit

Grotere flexibiliteit

Meer implementatie opties

Meer implementatie opties

De Hybrid Cloud is beter te beveiligen

Betere beveiligings-
mogelijkheden

Kosteneffectiviteit

Kosteneffectiviteit

  • Opschalen wanneer dat nodig is: zodra een applicatie, draaiende op de private cloud, overbelast raakt, kan de public cloud hulp bieden door bij te springen. Dit is vooral handig wanneer jouw organisatie te maken heeft met bepaalde piekmomenten.
  • Kies per applicatie waar deze het best tot zijn recht komt: afhankelijk van de kenmerken van de applicatie, kies je op welke omgeving je deze gaat draaien. Hierdoor laat je de applicaties het best tot hun recht komen.
  • Optimale beveiligingsmogelijkheden: doordat jezelf bepaalt op welke omgeving een applicatie draait, bepaal je ook zelf welk beveiligingsniveau er van toepassing is. Zeer gevoelige applicaties draai je bij voorkeur op een private omgeving.
  • Kostenbesparing: de schaalbaarheid zorgt voor een kostenbesparing. Je betaalt namelijk alleen maar voor extra vermogen als jij dat nodig hebt. Daarnaast hoef je minder te investeren en hard- en software als je applicaties (gedeeltelijk) in de public cloud draaien.

Is dit de oplossing voor jouw organisatie?

Ben jij op basis van bovenstaande informatie geïnteresseerd in de mogelijkheden omtrent de Hybride Cloud voor jouw organisatie? Onze experts staan jouw graag te woord en beantwoorden al je vragen. Samen kunnen we bepalen deze oplossing een match is voor jouw organisatie, of niet.

Interesse? Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel naar + 31 (0) 43 363 03 62

Waarmee kan ik je helpen?

Tom Herberighs

Director Sales & Business Development

Waarom TCC?

Partners voor deze oplossing

VMware
Microsoft
Veeam
Hewlett Packard
Citrix
Cisco

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

whitepaper

Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

Met Workspace 365 vereenvoudig je de digitale werkplek zodat jouw medewerkers 30 minuten per dag kunnen besparen. Meer weten? Lees de whitepaper!

    Mocht je de e-mail na aanvraag niet ontvangen, neem dan contact op.

    Deze website maakt gebruik van cookies.