Cisco Duo

Door gebruik te maken van Cisco Duo reduceer je significant het risico op gegevensinbreuk. Duo is een Multi-Factor Authenticatie oplossing. Door deze oplossing in te zetten kunnen jouw medewerkers vanaf elk device op een veilige manier toegang krijgen tot toepassingen, gegevens, netwerken en systemen.

Hoe werkt Cisco Duo?

Nadat gebruikers hun gebruikersnaam en wachtwoord hebben ingevuld, dienen zij vervolgens ook een tweede verificatiemethode te gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan zijn een pushbericht in de Cisco Duo Mobile app, een eenmalige code via e-mail of een eenmalige code via sms. Op deze manier is het voor onbevoegde gebruikers moeilijker om toegang te krijgen, omdat één factor in dit geval niet voldoende is

Meer geavanceerde functies

Naast het gebruik van een tweede authenticatiemethode, biedt Cisco Duo ook nog andere geavanceerde functies. Zo kan er gebruik worden gemaakt van geofencing. Wanneer geofencing is ingesteld, krijgen gebruikers alleen toegang wanneer zij zich in of binnen een specifieke afstand van een bepaalde locatie bevinden. Bijvoorbeeld door gebruikers alleen in Nederland toegang te verlenen.

Beheerders beschikken over beleidsgebaseerde toegangscontrole, waarmee zij kunnen instellen welke gebruikers toegang mogen hebben tot welke systemen en onder welke omstandigheden.

Een ander voordeel van het gebruik van Cisco Duo, is dat gebruikers bij het resetten van het wachtwoord of het veranderen van een tweede authenticatiemethode, geen gebruik hoeven te maken van de IT-afdeling. De self-service portal helpt gebruiker hierbij. Zo zijn deze problemen gemakkelijk opgelost!

Real-time rapportage

Met de geïntegreerde rapportagetool hebben beheerders grip op de omgeving en kunnen zij real-time prestaties monitoren en eventuele problemen identificeren. Op deze manier kun je snel ingrijpen en ervoor zorgen dat gebruikers veilig kunnen blijven werken.

Integratie met toepassingen

Cisco Duo is te integreren met een groot aantal toepassingen, enkele bekende toepassingen zijn Cisco Webex, Microsoft Office 365, Salesforce, AWS en G suite.

Het belang van MFA?

De inzet van MFA is essentieel voor een veilige omgeving. Met de invoering van een tweede authenticatiemethode bij het inloggen, verbeter je de beveiliging van jouw data significant ten opzicht van Single Factor Authenticatie.

Lees meer over Multi Factor Authenticatie

Samengevat is de inzet van een MFA-oplossing, zoals Cisco Duo, een vereiste op het gebied van beveiliging. Je versterkt de beveiliging van de organisatie en waarborgt hiermee de veiligheid van gebruikers en hun gegevens.

TCC: jouw Cisco Duo partner

Ben jij geïnteresseerd in Cisco Duo voor jouw organisatie? TCC is Premier Partner van Cisco en mag zich daardoor specialist noemen op het gebied van Cisco Duo. Verschillende medewerkers van TCC volgen jaarlijks verschillende trainingen en cursussen, waardoor zij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Wil jij meer weten over Cisco Duo? Neem dan contact met ons op!

Lees de whitepaper 'Hybride & veilig werken binnen het MKB'

Wil jij weten hoe de oplossingen van Cisco jouw organisatie kunnen helpen met hybride én veilig werken? Lees dan de whitepaper ‘Hybride & veilig werken binnen het MKB’. 

Vul hieronder je e-mailadres in en we sturen de whitepaper naar je op!

  Waarmee kan ik je helpen?

  Tom Herberighs

  Director Sales & Business Development

  Waarom TCC?

  Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

  whitepaper

  Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

  Met Workspace 365 vereenvoudig je de digitale werkplek zodat jouw medewerkers 30 minuten per dag kunnen besparen. Meer weten? Lees de whitepaper!

   Mocht je de e-mail na aanvraag niet ontvangen, neem dan contact op.

   Deze website maakt gebruik van cookies.