Cisco Meraki

Met Cisco Meraki beschikt jouw organisatie over een totaaloplossing op het gebied van IT-infrastructuur. Meraki bestaat zowel uit hardware als software oplossingen, waaronder firewalls (MX), switches (MS), wireless (MR), mobile surveillance (MV) en system manager (SM).

Cisco Meraki Dashboard

Met het gebruiksvriendelijke dashboard kunnen beheerders een groot aantal aangesloten apparaten monitoren en beheren. Zo zie je snel of en waar er eventueel veiligheidsdreigingen plaatsvinden om hier vervolgens op te acteren. Ook zie je in één oogopslag op welke versies apparaten draaien en ontdek je bijvoorbeeld eenvoudig welk WiFi-punt een zwak signaal heeft.

Het Meraki dashboard bevindt zich in de cloud. Beheerders kunnen daardoor vanaf elke locatie en elk device met internettoegang toegang krijgen tot het dashboard. De schaalbaarheid is een ander voordeel. Het toevoegen of verwijderen van apparaten is zo gebeurd.

Het is ook mogelijk om mobiele apparaten te beheren binnen het dashboard.

Altijd de laatste updates

Met Cisco Meraki neemt jouw organisatie een abonnement op de toekomst. Meraki is erg populair en wordt dan ook veel gebruikt. Je profiteert dan ook razendsnel van de laatste ontwikkelingen. Het netwerk van Meraki leert op basis van feedback van wereldwijde gebruikers. Regelmatig komen er updates beschikbaar. Deze worden door de Meraki-oplossingen automatisch ontvangen. Hierdoor zijn de netwerken altijd volledig up-to-date en beschikken over de nieuwste beveiligingspatches en functies. Ook vindt er real-time netwerkmonitoring plaats, waardoor problemen snel kunnen worden opgelost.

Optimale beveiliging

Met de geïntegreerde beveiligingsoplossingen, is het netwerk optimaal beveiligd tegen cyberaanvallen. Zo beschikt Meraki onder andere over een ingebouwde firewall, VPN, webfiltering en intrusion preventie. 

Onderdelen van Cisco Meraki

Meraki bestaat uit verschillende hard- en software oplossingen. De belangrijkste en meest gebruikte oplossingen zijn:

Meraki MX

MX is de reeks beveiligingsapparaten binnen Meraki. Met de verschillende firewall- en VPN-apparaten, die beschikken over geavanceerde beveiligingsfuncties, beveilig je jouw organisatie tegen bedreigingen als malware en hacken. Er zijn verschillende MX-modellen te verkrijgen.

Meraki MS

De productlijn MS bestaat uit netwerkswitches. Met deze switches kun je het verkeer aansturen. De configuratie en het beheer lopen via het cloudbased dashboard. De switches bieden geavanceerde functies, zoals VLAN, Quality of Service, beveiligingsregels, statistieken en een integratie met Meraki SD-WAN. Daarnaast zijn de switches gebruiksvriendelijk en eenvoudig te configureren en beheren.

Meraki MR

De access points van Meraki vallen onder de productlijn MR. Met deze access points zet je zowel binnen als buiten draadloze netwerkverbindingen op. De access points worden beheer via het Meraki dashboard. Ze staan bekend om de hoge capaciteit, betrouwbaarheid en de veiligheid.

Meraki MV

Met de MV producten van Cisco is het mogelijk om videosurveillance op te zetten, zowel binnen als buiten. Ook deze oplossingen worden volledig geconfigureerd en beheerd in het dashboard. Je kunt real-time video bekijken, video’s opnemen en opslaan. Daarnaast beschikken de producten over intelligente functies als gezichtsherkenning, analyse en geavanceerde zoekfuncties.

Meraki SM

Met de SM-oplossing van Meraki beheer je mobiele apparaten (MDM) en mobiele applicaties (MAM). Via het dashboard kunnen beheerder deze apparaten en apps ook beveiligen en monitoren.

TCC: jouw Cisco Meraki partner

Samengevat is Cisco Meraki een ideale oplossing voor kleine én grote organisaties die zo optimaal mogelijk het netwerk willen beheren én beveiligen. De eenvoud, schaalbaarheid, innovatie en beveiliging zijn de belangrijkste voordelen.

TCC is Premier Partner van Cisco en mag zich daardoor specialist noemen op het gebied van Cisco Meraki. Verschillende medewerkers van TCC volgen jaarlijks verschillende trainingen en cursussen, waardoor zij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Wil jij meer weten over Cisco Meraki? Neem dan contact met ons op!

Lees de whitepaper 'Hybride & veilig werken binnen het MKB'

Wil jij weten hoe de oplossingen van Cisco jouw organisatie kunnen helpen met hybride én veilig werken? Lees dan de whitepaper ‘Hybride & veilig werken binnen het MKB’. 

Vul hieronder je e-mailadres in en we sturen de whitepaper naar je op!

  Waarmee kan ik je helpen?

  Tom Herberighs

  Director Sales & Business Development

  Waarom TCC?

  Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

  whitepaper

  Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

  Met Workspace 365 vereenvoudig je de digitale werkplek zodat jouw medewerkers 30 minuten per dag kunnen besparen. Meer weten? Lees de whitepaper!

   Mocht je de e-mail na aanvraag niet ontvangen, neem dan contact op.

   Geen zin om te lezen?

   Op donderdag 20 juni (11.00 uur) organiseren TCC smart IT solutions en Workspace 365 gezamenlijk een webinar.

   In dit webinar kom jij te weten hoe je met behulp van de vereenvoudigde digitale werkplek van Workspace 365 jouw medewerkers tot wel 30 minuten per dag kunt laten besparen.

   Deze website maakt gebruik van cookies.