Cisco Umbrella

De meeste bedrijfsnetwerken zijn goed beveiligd, onder andere door de inzet van firewalls. Met de opkomst van het hybride werken, wordt er echter steeds meer gebruik gemaakt van andere netwerken, zoals het thuisnetwerk of een openbaar netwerk. Een aanzienlijk deel van de bedrijfsactiviteit speelt zich dan ook af buiten het zicht van de organisatie. Om hier toch grip en controle op te krijgen, kun je gebruik maken van Cisco Umbrella.

Wat kun je met Cisco Umbrella?

Cisco Umbrella biedt de mogelijkheid om internetgebruik te monitoren en analyseren, zowel binnen als buiten het bedrijfsnetwerk. Op basis van deze analyses heb je inzicht in de activiteiten van je medewerkers en kun je eventuele risico’s snel signaleren en aanpakken. Ook controleert Umbrella elk aangevraagd domein automatisch binnen de eigen database. Zo is Umbrella uitermate geschikt om te voorkomen dat gebruikers malafide url’s bezoeken of bestanden downloaden.

Umbrella kent verschillende functionaliteiten:

Internetfiltering

Umbrella beschikt over een lerende database met kwaadaardige websites en andere dreigingen. Deze worden geblokkeerd voor een gebruiker deze kan bereiken.

Malwarebescherming

Het algoritme van Umbrella kan kwaadaardige software opsporen en blokken. Zo bescherm je jouw organisatie tegen malware als trojans en virussen.

Bescherming van mobiele apparaten

Als de Umbrella app op een mobiel apparaat is geïnstalleerd, kun je deze beschermen, onafhankelijk van het netwerk waarmee deze verbonden is. Zo beveilig je deze apparaten, zodra deze het bedrijfsnetwerk verlaten.

Inzicht in internetgebruik- en activiteiten

Je beschikt over een overzicht van het internetgebruik van al je gebruikers. Op basis van deze informatie kun je, indien nodig, actie ondernemen. Dit geldt ook voor mobiele apparaten die zich buiten het bedrijfsnetwerk bevinden.

Integratie met andere (Cisco) beveiligingsoplossingen

Cisco Umbrella werkt naadloos samen met andere beveiligingsoplossingen van Cisco, zoals VPN’s en firewalls.

Rapportage

De gebruiksvriendelijke rapportagetools zorgen ervoor dat je binnen één oogopslag kunt zien waar de risico’s zich bevinden.

Wereldwijde dekking

Moeten jouw werknemers vaker naar het buitenland? Geen probleem! Cisco Umbrella heeft een wereldwijde dekking. Op elke bestemming worden de gebruikers beschermd.

Hoe werkt Cisco Umbrella?

Umbrella filtert en analyseert het internetverkeer op het DNS-niveau. Al het verkeer gaat eerst via Umbrella, alvorens de eindgebruiker toegang krijgt.

 1. Zodra een gebruiker een website probeert te bereiken, verzendt Umbrella een DNS-query naar de cloud
 2. Deze website wordt vervolgens geanalyseerd
 3. Op basis van de analyse wordt de website geblokkeerd of wordt er toegang verleend
 4. Umbrella houdt bij welke websites er hoe vaak en door wie bezocht zijn

TCC: jouw Cisco Umbrella partner

Ben jij geïnteresserd in Cisco Umbrella? TCC is Premier Partner van Cisco en mag zich daardoor specialist noemen op het gebied van Cisco Umbrella. Verschillende medewerkers van TCC volgen jaarlijks verschillende trainingen en cursussen, waardoor zij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Wil jij meer weten over Cisco Umbrella? Neem dan contact met ons op!

Lees de whitepaper 'Hybride & veilig werken binnen het MKB'

Wil jij weten hoe de oplossingen van Cisco jouw organisatie kunnen helpen met hybride én veilig werken? Lees dan de whitepaper ‘Hybride & veilig werken binnen het MKB’. 

Vul hieronder je e-mailadres in en we sturen de whitepaper naar je op!

  Waarmee kan ik je helpen?

  Tom Herberighs

  Director Sales & Business Development

  Waarom TCC?

  Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

  whitepaper

  Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

  Met Workspace 365 vereenvoudig je de digitale werkplek zodat jouw medewerkers zich kunnen focussen op hun werk. Meer weten? Lees de whitepaper!

   Mocht je de e-mail na aanvraag niet ontvangen, neem dan contact op.

   Deze website maakt gebruik van cookies.