Onze oplossingen voor: Cyber Security

DNS Security

DNS, Domain Name System, wordt gezien als een essentiële functie. Het vertaalt gebruiksvriendelijke domeinnamen naar numerieke IP-adressen. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig websites bereiken. Doordat DNS een essentiële functie is, is het ook een aantrekkelijk doelwit voor aanvallers. DNS Security is daarom enorm belangrijk.

De noodzaak van DNS Security

Een aanval op DNS kan grote gevolgen hebben, waaronder datadiefstal, phishing en het omleiden van legitieme verkeer naar kwaadaardige servers. Om jouw organisatie te beveiligen tegen deze aanvallen is DNS  Security van cruciaal belang. Met DNS Security bescherm je jouw DNS-infrastructuur en zorg je ervoor dat het gebruik van DNS veilig en betrouwbaar blijft.

Hoe werkt DNS Security?

Een gedegen DNS Security maakt gebruik van verschillende technieken en protocollen die er gezamenlijk voor moeten zorgen dat aanvallen worden voorkomen, gedetecteerd en gestopt. Een van de meest gebruikte methoden is DNSSEC, dat staat voor Domain Name System Security Extensions. Deze methode beschermt de integriteit en authenticiteit van DNS-gegevens door digitale handtekeningen toe te voegen aan DNS-respons.

Een andere belangrijke component is de filtering van schadelijke DNS-verzoeken. Hiermee worden verzoeken naar bekende kwaadaardige domeinen geblokkeerd en wordt verdacht DNS-verkeer gemonitord. Met deze maatregelen kunnen DNS-aanvallen in vroegtijdig stadium worden gedetecteerd en gestopt.

De toekomst

Door evoluering van cyberdreigingen is ook de beveiliging van DNS aan verandering onderhevig. Nieuwe aanvalsmethoden vragen om voortdurende aanpassingen aan DNS-beveiligingsmaatregelen. Door technologieën als machine learning en AI in te zetten, wordt DNS Security steeds sterker.

Conclusie

Met DNS Security verdedig je de DNS-infrastructuur tegen een breed scala aan online dreigingen. Dit is essentieel om de continuïteit van de organisatie te waarborgen, gevoelige gegevens te bescherm en de algehele prestaties van het netwerk te verbeteren. Het blijft continu in ontwikkeling om goede bescherming te kunnen bieden.

Meer informatie over de inzet van DNS Security binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op.

Lees alles over Endpoint Security
EDR
MDR
XDR
DNS Security
Endpoint Security Services

Waarmee kan ik je helpen?

René Vandewall

Marketing Officer

Waarom TCC?

Partners voor deze oplossing

Microsoft
Cisco

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Deze website maakt gebruik van cookies.