Onze oplossingen voor: Cyber Security

MDR

Met Managed Detection and Response beschik je over een allesomvattende aanpak voor het opsporen, reageren en voorkomen van dreigingen in real-time. Waar EDR zich specifieke richt op beveiliging van endpoints, kijkt MDR verder dan dat. De kracht van EDR wordt gecombineerd met continue monitoring. Hierdoor worden niet aan dreigingen op endpoints gedetecteerd, maar ook dreigingen die zich in het netwerk verbergen al vorens deze naar de endponts verspreiden. Met deze oplossing til je de beveiliging van jouw organisatie naar een hoger niveau.

Wat is MDR?

Managed Detection and Response helpt organisaties met het realtime monitoren en reageren op digitale dreigingen. Binnen MDR wordt geavanceerde technologie gekoppeld aan menselijke expertise. Zo ontstaat er een uitgebreide beveiligingsaanpak. MDR heeft niet alleen als doel om dreigingen te identificeren, maar ook het snel nemen van doelgerichte maatregelen. Zo voorkom en verminder je potentiële beveiligingsinbreuken.

Hoe werkt het?

Met een MDR-oplossing monitor je op continue basis de gebeurtenissen binnen de organisaties. Om verdachte activiteiten en potentiële dreigingen te kunnen identificeren, wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde technologie. Zodra een dreiging wordt gedetecteerd, wordt het beveiligingsteam betrokken om de dreiging te onderzoeken. Vervolgens kan het team bepalen welke actie er ondernomen dient te worden.

Een van de krachtige aspecten is de proactieve benadering. Niet alleen genereert de oplossing een waarschuwing, maar het neemt ook direct actie om dreigingen te neutraliseren. Dit kan door het geïnfecteerde systeem te isoleren of malware te verwijderen.

Een praktijkvoorbeeld

Op een dag wordt er verdachte activiteit gedetecteerd op een laptop van een medewerker. Er wordt direct een waarschuwing gegenereerd. Doordat er gebruik wordt gemaakt van MDR, wordt het de laptop ook direct in isolatie geplaatst en kunnen analisten aan de slag met het onderzoek. Zij identificeren de verdachte activiteit als malware, isoleren het besmetten systeem en bepalen de oorsprong van de aanval.

Waarom is MDR belangrijk?

De inzet van MDR is belangrijk vanwege de volgende redenen:

 • Geavanceerde dreigingen: aanvallers worden steeds slimmer en dat vraagt om een meer geavanceerde beveiliging.
 • Menselijke expertise: de combinatie van technologie met menselijke expertise is de kracht van MDR en leidt tot passende reacties.
 • Continue monitoring: de oplossing biedt 24/7 monitoring, wat essentieel is omdat aanvallen op elk moment kunnen plaatsvinden.
 • Snelle incidentrespons: met MDR ben je snel in staat om te reageren en minimaliseer je de impact van aanvallen.

Het verschil tussen EDR, MDR en XDR

EDR richt zich op het detecteren en reageren op dreigingen binnen endpoints. MDR gaat een stapje verder en voegt menselijke expertise hieraan toe. Hierdoor biedt het een meer beheerde en uitgebreide benadering van detectie en respons. XDR integreert gegevens van verschillende beveiligingstools, waaronder ook EDR, om een volledig overzicht van het dreigingslandschap te creëren. XDR kan vervolgens ook een reactie coördineren.

Functionaliteiten
EDR
MDR
XDR
Real-time endpoint monitoring
Geavanceerde dreigingsdetectie
Menselijke expertise bij detectie
Proactieve incidentrespons
🟡
Integratie van gegevens uit meerdere beveiligingslagen
Coördinatie van reacties over beveiligingsdomeinen
Holistisch beeld van dreigingslandschap

Conclusie

Kortom, MDR wordt gezien als een cruciale component binnen je cybersecuritystrategie. Door MDR en andere Endpoint Security-oplossing in te zetten, kun je actief en proactief handelen om je netwerk en gegevens te beschermen.

Meer informatie over de inzet van Managed Detection and Response binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op.

Lees alles over Endpoint Security

Waarmee kan ik je helpen?

Niek Dorregeest

Director Operations

Waarom TCC?

Partners voor deze oplossing

Microsoft
Cisco

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

whitepaper

Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

Met Workspace 365 vereenvoudig je de digitale werkplek zodat jouw medewerkers 30 minuten per dag kunnen besparen. Meer weten? Lees de whitepaper!

  Mocht je de e-mail na aanvraag niet ontvangen, neem dan contact op.

  Geen zin om te lezen?

  Op donderdag 20 juni (11.00 uur) organiseren TCC smart IT solutions en Workspace 365 gezamenlijk een webinar.

  In dit webinar kom jij te weten hoe je met behulp van de vereenvoudigde digitale werkplek van Workspace 365 jouw medewerkers tot wel 30 minuten per dag kunt laten besparen.

  Deze website maakt gebruik van cookies.