Onze oplossingen voor: Cyber Security

XDR

XDR, Extended Detection and Response, is een cruciale speler in de wereld van digitale beveiliging. Het onderscheidt zich door gebruik te maken van geavanceerde technologie. Deze technologie bevat onder ander real-time monitoring, gedragsanalyse, machine learning en gebruik van artificial intelligence (AI). Met deze technologie is het mogelijk om patronen en afwijkingen in het gedrag van onder andere endpoints en netwerken te herkennen. Hierdoor is de oplossing zeer effectief in het automatisch identificeren van de meest geavanceerde bedreigingen.

XDR kenmerkt zich daarnaast door gegevens en informatie vanuit verschillende beveiligingslagen te integreren. Dit maakt het ook geschikt voor IoT-apparaten en cloudomgevingen. Door een holistisch beeld van het landschap te creëren, kan er een gecoördineerde respons worden opgezet.

Wat is XDR?

XDR wordt gezien als een evolutie in de Endpoint Security. Het gaat verder dan de mogelijkheden van EDR en MDR. Door de integratie van verschillende beveiligingslagen, heeft het de kracht om incidenten te identificeren, onderzoeken en coördineren over alle lagen. Het kan dreigingen detecteren die in de cloud beginnen om zich vervolgens te verspreiden naar endpoints. Vervolgens wordt er ook een gecoördineerde aanpak geboden om dergelijke aanvallen af te weren. Met deze geïntegreerde en proactieve beveiligingsaanpak wordt jouw organisatie effectiever beveiligd tegen dreigingen.

Hoe werkt het?

De krachtige werking van XDR ontstaat uit het verzamelen van gegevens uit verschillende beveiligingslagen. Deze gegevens worden vervolgens geïntegreerd en geanalyseerd. Door de geavanceerde technologie hier op los te laten, worden verdachte activiteiten en afwijkingen in gedrag gedetecteerd. Na detectie wordt er automatisch een proactieve reactie over alle lagen gecoördineerd.

Een praktijkvoorbeeld

XDR detecteert een verdachte activiteit in een cloudomgeving die is gekoppeld aan een endpoint. Er wordt onmiddelijk een reactie gecördineerd door het verdachte endpoint te isoleren en het toegangspunt binnen de cloud extra te beveiligen. Hiermee wordt verdere verspreiding voorkomen. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de oorsprong van de aanval.

De voordelen van XDR

Met de inzet van XDR geniet je van de volgende voordelen:

  • Holisme: door verschillende beveiligingslagen te integreren, biedt XDR een holistische benadering.
  • Coördinatie: een gecoördineerde respons over de verschillende lagen, waardoor dreigingen op alle fronten kunnen worden aangepakt.
  • Proactiviteit: naast identificatie kan de oplossing proactief handelen tegen dreigingen, waardoor deze minder impact hebben.
  • Efficiëntie: door verschillende beveiligingslagen te analyseren, wordt de efficiëntie verbeterd.

Het verschil tussen EDR, MDR en XDR

EDR richt zich op het detecteren en reageren op dreigingen binnen endpoints. MDR gaat een stapje verder en voegt menselijke expertise hieraan toe. Hierdoor biedt het een meer beheerde en uitgebreide benadering van detectie en respons. XDR integreert gegevens van verschillende beveiligingstools, waaronder ook EDR, om een volledig overzicht van het dreigingslandschap te creëren. XDR kan vervolgens ook een reactie coördineren.

Functionaliteiten
EDR
MDR
XDR
Real-time endpoint monitoring
Geavanceerde dreigingsdetectie
Menselijke expertise bij detectie
Proactieve incidentrespons
🟡
Integratie van gegevens uit meerdere beveiligingslagen
Coördinatie van reacties over beveiligingsdomeinen
Holistisch beeld van dreigingslandschap

Om voorop te blijven lopen op beveiligingsgebied, kun je XDR inzetten als krachtige oplossing. Het biedt een ultiem vermogen om dreigingen te identificeren en te onderzoeken om vervolgens een gecoördineerde respons te bieden over verschillende beveiligingslagen.

Meer informatie over de inzet van XDR binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op.

Lees alles over Endpoint Security

Waarmee kan ik je helpen?

Jan-Willem Smit

Business Development Manager

Waarom TCC?

Partners voor deze oplossing

Microsoft
Cisco

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

whitepaper

Verhoogde efficiëntie met de digitale werkplek van Workspace 365

Met Workspace 365 vereenvoudig je de digitale werkplek zodat jouw medewerkers 30 minuten per dag kunnen besparen. Meer weten? Lees de whitepaper!

    Mocht je de e-mail na aanvraag niet ontvangen, neem dan contact op.

    Deze website maakt gebruik van cookies.