Onze oplossingen voor: Cyber Security

Endpoint Security

Endpoint Security verwijst naar de beveiliging van individuele apparaten of nodes binnen een netwerk. Deze apparaten dienen, zoals de naam al doet vermoeden, als eindpunt voor communicatie en data-uitwisseling. Endpoints kunnen zowel fysieke apparaten als virtuele machines zijn. Enkele bekende voorbeelden van endpoints zijn computers, smartphones, tablets, servers, printers, routers, switches en beveiligingscamera’s.

Veel cyberaanvallen zijn gericht op het infecteren van individuele apparaten, om zodoende toegang te krijgen tot gevoelige gegevens, netwerken of systemen. Met Endpoint Security beveilig je deze apparaten zodat deze geen toegangspoort vormen voor aanvallers.

Endpoint Security omvat een ruim aantal oplossingen die jouw organisatie kunnen beschermen. De meest belangrijke oplossingen zijn EDR, MDR, XDR, DNS Security en Endpoint Security Services. Per oplossing leggen wij kort uit wat deze bevat. Wil jij meer weten over een specifieke oplossing? Klik dan op de oplossing en lees meer.

EDR

EDR staat voor Endpoint Detection and Response. Deze oplossing detecteert en reageert op dreigingen op endpoints binnen het netwerk. Met een EDR-oplossing is het mogelijk om endpoints real-time te monitoren. Verdachte activiteiten worden zodoende snel geïdentificeerd door middel van geavanceerde technologie als machine learning en gedragsanalyse. Na identificatie van de verdachte activiteit, kan er vervolgens snel gereageerd worden.

Wil jij meer weten over EDR? Lees dan het volledige artikel.

MDR

Managed Detection and Response (MDR) is een geavanceerde oplossing die net iets verder gaat dan de mogelijkheden van EDR. EDR richt zich namelijk specifiek op het detecteren en rapporteren van bedreigingen op endpoints, MDR biedt een uitgebreidere benadering. Door geavanceerde technologie te combineren met menselijke expertise, is er 24/7 monitoring mogelijk. Ook kan er proactief gereageerd worden op dreigingen. Verachte activiteiten worden dus niet alleen gedetecteerd, maar beveiligingsspecialisten zullen ook snel en adequaat ingrijpen.

MDR brengt dus extra menselijke intelligentie met zich mee. Meer lezen? Check het artikel.

XDR

XDR, Extended Detection and Response, gaat wederom een stap verder dan MDR. XDR maakt gebruik van informatie en gegevens uit verschillende beveiligingslagen, zoals EDR, maar ook netwerk- en cloudbeveiliging. Door deze gegevens te combineren en te analyseren, is het mogelijk om dreigingen binnen het volledige beveiligingslandschap te detecteren. Vervolgens kan XDR zelf een reactie coördineren.

Lees verder om meer te lezen over XDR.

FunctionaliteitenEDRMDRXDR
Real-time endpoint monitoring✔️✔️✔️
Geavanceerde dreigingsdetectie✔️✔️✔️
Menselijke expertise bij detectie✔️
Proactieve incidentrespons🟡✔️✔️
Integratie van gegevens uit meerdere beveiligingslagen✔️
Coördinatie van reacties over beveiligingsdomeinen✔️
Holistisch beeld van dreigingslandschap✔️

DNS Security

DNS Security richt zich op de beveiliging van de Domain Name System (DNS)-infrastructuur. DNS fungeert als een cruciaal onderdeel van het internet doordat het domeinnamen omzet in IP-adressen. Hierdoor krijgen bezoekers toegang tot websites en andere online bronnen. Helaas is DNS ook gevoelig voor aanvallen als DNS-spoofing, cache-vergiftiging en DDoS-aanvallen. Door DNS Security toe te passen, monitor je het DNS-verkeer en waarborg je de integriteit en authenticiteit van DNS-gegevens. Hierdoor wordt het moeilijker om de DNS-infrastructuur te misbruiken.

Lees hier alles over DNS Security

Endpoint Security Services

Met Endpoint Security Services creëer je een uitgebreid ecosysteem van verschillende beveiligingsoplossingen. Deze oplossingen moeten er gezamenlijk voor zorgen dat de endpoints van een organisatie bescherm worden. Endpoint Security Services bestaat uit een combinatie van preventie, detectie en respons. De combinatie kan bestaan uit onder andere antivirussoftware, firewalls, EDR en patchmanagement. Het doel is om een gelaagde verdedigingsstrategie te bieden.

Lees meer over Endpoint Security Services

Endpoint Security samengevat

Door verschillende bouwstenen in te zetten, verdedig je de endpoints binnen jouw organisatie zo optimaal mogelijk tegen potentiële dreigingen. Niet alleen worden dreigingen snel herkend, maar er kan ook (automatisch en) adequaat gereageerd worden.

Interesse in een gesprek over de mogelijkheden op het gebied van Endpoint Security voor jouw organisatie? Neem dan contact op!

Lees alles over Endpoint Security
EDR
MDR
XDR
DNS Security
Endpoint Security Services

Waarmee kan ik je helpen?

Evy Ackermans

HR Business Partner

Waarom TCC?

Partners voor deze oplossing

Microsoft
Cisco

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Deze website maakt gebruik van cookies.